Wednesday, 27 February 2013

Meet my Girlpreng..


haaa....

kemana sekalipon aku pergi.. selain, kucing, syiling 50sen pekara yg akan menarik perhatian aku adalah, budak-budak.. mencari rezeki dari hasil foto mg membawa aku menjelajah serata negeri serata tempat,jadi kerap kali berjumpa dengan jodoh kecil comel..
kalo terpandang, mst ssh nk lepas, biasanya.. mst aku cuba mendekati.. hihihi kebiasaan nya.. budak2.. suke sgt dgn kamera.. jadi.. kamera kne gantung, bukan umpan.. tapi alih perhatian si comel ni... ade yang terus dipujuk untuk bergambar, tapi kebanyakan.. terus berposing.. 

hihihihi (geli hati) melihat rakaman telatah si comel ni...


awek korea ni seminit jer malu... pastu.... hihihihi




hihihi... comet jer main kuali, pastu tgk kmera.. haa. siap panggil kwn2 lagi,...




semalam, sambil2 membelek-belek fb.. terpandang birthday notification kt home... beshday si Fatin, client aku ni.. sedara kepada Nur Atikah,.. 

beberapa minggu lepas during chinese New Year, aku ke Penang.. cover wedding Fendi n Fatin ni.. xsempat nk overview job kali nie dlm blog.. cuma waktu ni berkelapangan nk post sedikit..

Alhamdullih, majlis meraikan pasangan ni berjalan lancar, dari telatah mereka berdua.. mg nmpk mereka serasi, tiada harapan selain mendoakan mereka berbahagia dalam menjalani kehidupan berumah-tangga.. 

kepada Nur Atiqah dan keluarga pula, terima kasih atas layanan..to her mama, thanz sbb jagekn si mamat for few days.. hihihi...



Terhantuk dan Tersedar dari mimpi



kadang aku memotivasikan diri.. agar sentiasa, melihat kehadapan,n looking for something big, guna sebaik sumber dan peluang yang ada... yer.. in karier dan kerja seharian..

... pagi ini terpanggil memikirkan, diri sendiri.. bukan berkenaan dgn karier,kali ini lebih kepada sosial aku..
perhubungan aku dgn org luar.. kadang aku mahu lebih dari `mereka`.. menadah kesempurnaan dalam perhubungan.. mahu mereka memahami aku.. sedang aku sendiri tidak pernah terlintas untuk penuhi mereka...

Darjat,.. selalu menjadi aras dalam sukatan,.. 
tapi, kadang hati ini dipelawa rasa `suka`. buat aku lupa
asal, darjat dan rupa.. mahukan yang indah dari segi harta dan rupa..

jadi, hati.. berundurlah pergi..Cermin diri agar tidak bermimpi mengapai yg tinggi...




*gambarsekadarhiasan



Sunday, 24 February 2013

Hari-hariku

Hari-hariku bahagia, 
Walau kadang berliku dan kadang ku tak tahu

Penat sgt minggu lepas,kini minggu mendatang juga meminta komitmen 24-7 aku.. lesu.. dgn keadaan kesihatan yg xberapa okay.. sore serta ulcer.. buat aku rase tidak selesa n mudah melenting..

Sabtu..

  Urusan album bagai selesai, menunggu masa untuk diserah ke client.. petang harinya.. aku treat diri dgn SABA`.. Chiken Mandi.. menu selalu aku..makn gelojoh dalam terketar-ketas kelaparan,.. walau tekak membengkak dek kerana panas badan yg agak melampau tempoh hari... Daud dan esan meneman celoteh masa makanku..

  Penat.. tertidur aku dlm perjalanan pulang ke tanjung malim.. tersedar kemudian kerana tempias hujan yg terkena dimuka.... sejuk.. aku yang mamai, senyum melihat cuaca redup yang diiringi deraian mutiara langit... subhanAllah.. 
sabtu ku.. hari bahagia seperti selalu...


Ahad..

  seawal jam 6.30am.. mendapat text dari burhan.. "dah bangun ker Cyg".. text yg berbaur `Gei`... dalam subuh pagi lagi hati dah dicuit dengan humor gei tu..
Mengapai baju diampaian,.. ber-kemeja seawal pagi ahad.. kurang waras mungkin.. tapi tiada t-shirt bersih yg ada... hihihi.jadi.. windbreaker sebagai alas, agar tidak nmpk terlalu formal..
hari minggu, hari kasual atau lebih betulnya disebut hari serabai bagi aku..
xperlu sisip rambot...
xperlu sisip rambot...

Jam 9am 
  sudahpon berada di medan gopeng, ha.. si dayah, kne atend kelas besok awal dari hari sepatutnya.. tiket untuk besok ditanjung malim lebur.. beleter ler seketika si burhan sbb kne anto n tiket bagai.... alah.. tp beleter style pengantin baru.. manje2.. rase nk tumbuk jer.. yele.. aku nk mnje ngn sape... ngn mak aku? ha.. mg hinggap ler hadiah dimuka ku jika begitu...
Demi membuatkan si dayah jeles.. kami pon pergi melantak angin ke tanah tinggi, ambil angin sejuk kali ini... dengan harapan stoberi cokelat atau sekurang2 nya jagung cup mengisi perut comelku harini..

Hihihi,niat perot mg hendak diisi, tapi apa daya.. hujan rahmat mengiringi pergi, disana dan kembali kami... jadi kereta jalan jer.. xde henti-henti.. stoberi dan jagung cup melambai2 jer aku pergi.. oke terkilan `sicomel` ini tapi xde ler sampai rase benci..


tapi...



hari ini lalai seketika.. 
dibuai manis si lavendar ungu...



ha.. xkuar pon name dia ni kn... bertiga kami, :)
udy, burhan dan si dia ni..


eh eh.. mcm bersepahjer cite ni... sok pagi baru nk susun balik.. hihihi 



Thursday, 7 February 2013

Terima Qasseh

harini... 
keluar lagi... tanpa cerita, shutter yg dilepas setiapnya hampir tiada hati.. mengapa? kepala memikir, terkenang cebis-cebisan memori lepas yg pernah aku lalu,...

"take my hand, and take my whole life too
Cause I can't help falling in love with you"
sondtrack animation, aku dan dia, we both love it,
patung lilo & stich dlm kereta mereka,.. memang memanggil aku terus ingt kepadanya,

jadi... misi sedikit terganggu,.. cermin luar makin selesa bagi mata aku merenung jauh, berkhayal.. manis.. senyum sendiri sehingga disindir si alyaa.




Aqilah amin, Terima kasih sbb selamatkn nyawa kami.. hihi




Alyaa amin..  Terima kaseh bagi dadih. sedap... nti pos pulak oke..



hihihi.. aku tahu.. diorg ni pon mst terasa aku terlalu bersahaja melepas shutter kali ini... hihihi, jgn marah or terasa hati yer.. maaf sgt. sedikit terganggu.. nextime tour kita repeat... 

maaf sekali lagi,, n terima kaseh sbb luang mase ngn udy.. jgn serik yer.. nti dtg lagi..



Sunday, 3 February 2013

when it comes to an ends.. all we do is flashing back our beginning..

bila cerita sampai ke penghujungnya.. apa yg kita buat adalah...mengimbau kembali bagaimana `ia` bermula... bertapa manis kenangannya.. lucu yg mencuit hati.. bait yang buat kita hepi.. luka yg buat kita tersentak berhenti...




bermula cerita, semua soal gembira, bila dewasa minda 
membataskan hak untuk terus bahagia.. semua hal dunia, darjat serta kelasnya..



Dipinjamkan Rindu...



Kadang cinta tidak diminta.. tetapi ia, datang juga....

Bertapa aku benci mendengar perkataan itu... hakikatnya lagi benci untuk aku terima... ia, datang pergi sesukanya... hati mudah berbolak balik bukan? mana kita untuk menolak.. mahupun mengolah sesuka hati kita...

Muka surat pertama kisah cherita kita,..
semua indah kelaka, tersusun bagai kamu tujuan aku hidup didunia..tetapi hampa, semua separuh jalan sahaja..
tutup buku cherita, tutup hati serapat-rapatnya...
aku tahu, aku tidak akan kuat jika terus terluka,..

Realitinya dunia,.. akan sangat³ membuka mata, memperdengarkn telinga tentang bertapa semua adalah atas gerak`Nya..
kadang aku bahagia hidup seadanya, kadang juga satan mengimbau lampau agar aku meratap akan kehilangannye..
bertapa satan mahu mengoda..



medan makan Teluk Cempedak Pahang



2/2/13 Teluk Cempedak, 6pm...
jauh sekali merenung penghujung laut, subhanAllah, besar kuasaNYa, seketika kemudian aku mula leka.. berkhayal, kedengaran bunyi ombak.. sedak kepala aku lalai mengimbau masa aku dgn sidia, xbole langsung tgk ombak laut, bersinar mate dia dgn lari2 anak ke gigi air... si dia akan terkinja-kinja dlm air, kemudian mula mencari aku yg konon hilang dari pandangannya, jari kemetotnya selalu mengamit, memanggil aku berkongsi imej memori kami bersama... jadi pasir pantai, bunyi laut sgt sinonim dgn si dia..







hari ini aku dipinjamkan rasa rindu, bukan sama sekali untuk meratap si dia, jelasnya mengajar aku menghargai semasa aku masih `ada`..  jadi hati, berbahagialah dari luka, hari ini xakan manis jika besok aku aku mampu ubah segalanya..





Rindu Hati, bawa kakiku kesini...

Bersenyum memikirkan,.. 
aku,Ibarat org  yang hampir hilang akal... setiap keputusan yang aku buat, sudah tidak lagi rasional jika difikirkan semula...

Rindu Hati...
UIA kuantan 2/2/13, hari ini.. rindu hati bawa kaki ku kesini.. menemani burhan menghantar isterinya ke UIA kampus kuantan,.. tiada sebab kukuh pon bagi aku mengikut pelawaan burhan,.. tapi.. UIA,..disini, aku ade hajat yg tidak tercapai..
perancangan yg dirancang,.. rezeki, jodoh aku tidak terizinkan...

Sedikit Buatmu...
kotak Tomei dan paper bag Fossil tu, tak sepatunya masih berada dalam laci meja ku lagi,..bertahun yang lepas semua bungkusan itu sepatunya sudah bertukar tgn,..
    
aku,pada masa itu samada melutut atau keras terkedu-kedu menunggu jawapan bagi skirp hati yang aku lafaz tuju terhadap dia..
tetapi,10 tahun yang aku tunggu, yang terbuku, konon semua dalam genggamanku xberjalan seperti percaturanku,


hari ini...
aku datang juga,sebagai memenuhi janji diri aku..walau lewat bertahun lalu,.. sekurang-kurangnya aku tidak mungkir pada diriku, rindu hati, tuhan sahaja yg tahu,..

meninjau sekeliling kawasan kampus, seperti membayangkan si dia, Padang Jarak yg diceritakn padaku, anjing liar yg selalu mengganggu, bayang2 si dia aku dapat rasakan disitu..
lirik mata serta senyum manis selalu mengganggu khayalku...

alhmdulillah, aku masih mampu untuk terus, kerana 
"Sebaik-baik perancangan adalah dari NYa"...
sebak hatiku kini xlagi berlagu,. aku redha, aku terima..


hey..rahsia tuhan, bukan hak aku untuk tahu semua itu.. :)




berkali2 menghulur keluar kamera dari kereta yg bergerak
opis pengarah kampus,