Wednesday, 22 January 2014

dipinjamkanhatiyangpenuhlukadisanasini..Direnung jalan jalan yang aku lalu dahulu.. dgn batu liku dan samar semak yang mengajar aku apa perlu untuk menghiraukan apa didepan aku sedang yang datang itu pasti dan yang aku lalu itu pergi dengan memori...

aku, dari silamku masih lagi belum disuruh pergi.. setiap kali.. aku yang pasti angkat kaki, bukan mengalah.. tapi atas dasar sedar diri dan tahu setahan mana hati ini..

hari ini aku sedar.. hati semakin membatu tuli.. keras dek kerana aku jarang sekali menoleh apa yang aku tinggal pergi, yang tinggal kini hanya bekas pahat yang dihentam semasa aku buka hati ini..

kadang merungut lepas bukan bererti aku mahu yang lepas datang kembali, cuma peringat diri yang datang mungkin juga akan tercicir disana sini dek kerana aku memang cuai sekali, dua kali dan berkali-kali hingga kini..

dari sekian hingga kini aku tahu.. memang tawar itu isi penuh dalam hati ini, xminta sesiapa penuhi, cuma perlu masa bawa diri, mungkin ombak boleh buat aku lali, mungkin pasir tutup luka-luka ini.. dan berharap angin bawa pedih ini pergi..
No comments:

Post a Comment